Smażone bataty Soni Ciastoń

Smażone bataty Soni Ciastoń

image_pdfimage_print

Witajcie czytelnicy!

Dzisiaj do naszej Kuchni wpadła w odwiedziny Sonia Ciastoń. Serdecznie ją witamy i dziękujemy za przybycie.

Cześć :)

Nazywam się Sonia Ciastoń, jestem trenerem personalnym oraz instruktorem fitness.  W pracy trenera najbardziej cieszy mnie kontakt z ludźmi oraz wspólna droga do osiągnięcia celu podopiecznego. Jednym z aspektów współpracy i zarazem kluczem do sukcesu jest dieta, która powinna być smaczna, zdrowa i zróżnicowana.

„Co powinnam zjeść przed lub po treningu?”

To jedno z najczęściej pojawiających się pytań. Poniżej przedstawiam propozycję posiłku okołotreningowego, którego przygotowanie zajmie tylko 20 minut :)

Po więcej inspiracji kulinarnych i sportowych zapraszam na mój profil na FB @Sonia Ciastoń Trener Personalny

fot. www.piotrszalanski.pl
fot. www.piotrszalanski.pl

produkty

Składniki:

500 g wątróbki drobiowej

1 średni bakłażan

400g batatów

pęczek pietruszki

pieprz ziołowy

sól himalajska

łyżka oleju kokosowego

kolaz1

 

Najpierw na oleju kokosowym podsmażamy wątróbkę. Potem zmniejszamy ogień i dokładamy pokrojone w kostkę bataty, a następnie bakłażana. Wszystko dusimy pod przykrywką i doprawiamy pieprzem ziołowym do smaku. Na końcu przekładamy wszystko na talerz, doprawiamy szczyptą soli himalajskiej oraz dokładamy pietruszkę.

Smacznego!

final

Comments are closed.