Truskawkowe kule Karoliny Jarosz

Truskawkowe kule Karoliny Jarosz

image_pdfimage_print

Dzisiaj w kuchni gości kolejna ciekawa osoba i kolejny wspaniały przepis. Witamy Cię Karolino serdecznie w naszych skromnych progach. Rozgość się śmiało i gotuj :)

Nazywam się Karolina Jarosz i jestem trenerem personalnym. Najbardziej cieszy mnie widok zadowolonych z siebie, przekraczających swoje granice i odnoszących sukcesy kobiet. I właśnie z myślą o kobietach założyłam studio treningu personalnego You Can. Kształtuję kobiece sylwetki treningami i dietą. Moje podopieczne zgubiły łącznie dziesiątki kilogramów i setki centymetrów w obwodach :)

Uwielbiam zdrową żywność a w wolne chwile spędzam na przygotowywaniu zdrowych potraw i przekąsek.

fot. www.piotrszalanski.pl

 

Energetyczne truskawkowe kule.

Postanowiłam przygotować dla Was orzeźwiające kule, które są doskonałą energetyczną przekąską w trakcie górskich spacerów, rowerowych wycieczek czy do leniwej porannej kawy :)

Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu.

produkty

 

Składniki

– 150g nerkowce

– 100g migdały

– 200g suszone morele

– 3 łyżki oleju kokosowego

– 5 łyżek wiórków kokosowych

– 4-6 truskawek

– kilka listków mięty

 

kolaż1

 

Przygotowanie:

Na początku należy zmiksować drobno wszystkie orzechy, następnie dodać morele i zmiksować całość tak by zostały drobne kawałeczki. Do tego najlepiej użyć mocnego blendera lub thermomixa. Rozpuszczamy olej kokosowy i miksujemy z powstałą masą. Truskawki oraz miętę kroimy w małe kawałki, razem z wiórkami kokosowymi delikatnie mieszamy z utworzoną wcześniej masą. Formujemy dowolnej wielkości kule i otaczamy w wiórkach kokosowych. Gotowe kule należy schłodzić przez około godzinę w lodówce.

 

final

Comments are closed.