Dojrzewanie schabu – przepis na domową kiełbasę

Dojrzewanie schabu - przepis na domową kiełbasę

Przedstawiamy materiał opracowany na zlecenie dietetykgraviola.pl

Jeśli uwielbiasz kiełbasę, możesz ją zrobić w domu poprzez dojrzewanie schabu. Schab można kupić na wyprzedaży kilka razy w roku za ułamek ceny tyłka. Schab można wędzić lub solić przez kilka dni, a efekt końcowy jest taki sam: smaczna domowa kiełbasa. I jest to też dobre mięso! Rzeźnik z Safeway ma markę wieprzowiny, która jest beztłuszczowa, co ułatwia zachowanie właściwych proporcji tłuszczu do mięsa.

Gdy schab pekluje, czas przygotować patty. Użyj maszynki do mięsa lub robota kuchennego, aby zmielić wieprzowinę. Upewnij się, że zmielona wieprzowina jest gotowana do momentu osiągnięcia 160 stopni Fahrenheita. Aby sprawdzić temperaturę, możesz użyć termometru spożywczego. Możesz również przygotować dużą partię za jednym razem i zamrozić ją. Użyj go do doprawienia ulubionego dania śniadaniowego lub podaj go ze stroną owoców.

Pierwszym krokiem w dojrzewaniu schabu jest przygotowanie składników. Do wyrobu kiełbasy najlepsza będzie mieszanka soli, pieprzu i czosnku. Ważne jest również, aby mięso było wilgotne i zimne. Zbytnie mieszanie spowoduje, że mięso będzie miało konsystencję pasty. Upewnij się, że mięso jest wilgotne i lepkie po pokrojeniu. Jeśli mięso jest wilgotne, jest gotowe do zwijania.

Podobne:

Przeczytaj:  Przygotowanie wolno pieczonej polędwicy - jakie przyprawy należy wetrzeć w polędwicę
Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane