Jak zrobić nalewkę czosnkową

Jak zrobić nalewkę czosnkową

Aby zrobić nalewkę czosnkową, będziesz potrzebował podstawowego sprzętu do fermentacji. Możesz użyć podstawowych przedmiotów, takich jak miarki i łyżki, ale aby uzyskać bardziej wyrafinowane rezultaty, możesz kupić kadzielnicę lub słoik fermentacyjny z blokadą powietrzną. Pamiętaj, aby zanurzyć czosnek w płynie. Zapobiegnie to rozwojowi pleśni i uwolni dwutlenek węgla podczas fermentacji składników. Otwórz pokrywę każdego dnia, aby uwolnić dwutlenek węgla.

Artykuł przygotowany z myślą o naszych czytelnikach, dzięki współpracy z dietawinternecie.pl

Czosnek jest jedną z najbardziej starożytnych roślin leczniczych

Chińczycy byli bardzo zaznajomieni z czosnkiem na długo przed tym, jak dostępne były zapisy pisemne. Pergamin datowany na 1500 r. p.n.e. zawiera nawet hieroglify szczegółowo opisujące korzyści lecznicze czosnku. Koptowie również doceniali właściwości lecznicze czosnku, zalecając go do leczenia ukąszeń węży, chorób skóry i zwiększenia produkcji mleka u nowych matek. Afrykańscy zielarze stosowali również czosnek do leczenia ubytków i wypełniania zgniłych zębów. Żółty Cesarz był kolejnym z pierwszych, który stosował czosnek w medycynie. Przypisuje mu się również ustanowienie zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. W rzeczywistości czosnek był podstawowym pożywieniem wśród mieszkańców Egiptu i był używany przez starożytnych Greków, Egipcjan i Rzymian do leczenia się.

To wszechstronne warzywo

Zalety zdrowotne czosnku są dobrze znane, ale jest on również smakowym i użytecznym dodatkiem do potraw. Oprócz niesamowitego aromatu, czosnek ma wiele innych korzyści, w tym obniżenie ciśnienia krwi, poprawę krążenia i poprawę funkcji odpornościowych. Czosnek stał się tak popularny, że jest dostępny w suplementach, ale najlepszym sposobem na czerpanie jego wielu korzyści jest spożywanie go w najczystszej postaci roślinnej. Aby dowiedzieć się, jak wykorzystać czosnek jako środek aromatyzujący, czytaj dalej.

Przeczytaj:  Przepis na szybki piernik z pekanami

Ma wiele korzyści zdrowotnych

Czy to sok z czosnku, czy nalewka, istnieje wiele korzyści zdrowotnych związanych z tym ziołem. Sok z czosnku może odtruwać organizm, utrzymywać prawidłowy poziom glukozy we krwi i jest przydatny w leczeniu zaburzeń układu oddechowego, a także wspólnych objawów przeziębienia i kaszlu. Może również poprawić trawienie i zmniejszyć poziom cholesterolu, infekcji dróg moczowych i infekcji nerek, a także wspomóc utratę wagi i zapobiec wypadaniu włosów. Istnieje wiele innych korzyści z picia soku z czosnku, jak również.

To tangy pickle

Jeśli pragniesz tangy pickle, prawdopodobnie próbowałeś domowych i byłeś rozczarowany wynikami. Istnieje kilka czynników, które mogą sprawić, że domowe ogórki będą smakować lepiej niż oryginalne. Jednym z tych czynników jest odpowiednie przygotowanie składników. Aby zrobić idealny ogórek, musisz zacząć od właściwego przygotowania składników. Powinieneś użyć czystej soli. Może to być sól morska, sól konserwowa lub sól różowa. Używanie soli kuchennej nie jest wskazane, ponieważ zawiera ona dodatki i jest wzbogacana jodem. Możesz mieć również problem z wytworzeniem odpowiedniej kwasowości w ogórkach, co może powodować ich mętnienie. Przebarwienie nie wpływa na smak, ale może zmienić kolor i konsystencję.

Jest to męski napój rozgrzewający

Nalewka czosnkowa powstaje poprzez przecedzenie czosnku przez grubą szmatkę lub watę. Nalewkę przechowuje się w lodówce i należy ją zażyć w ciągu dwóch do trzech dni od przygotowania. Ma ostry, pieprzny smak i może być podawana do potraw mięsnych lub popijana samodzielnie. Tradycyjnie nalewka czosnkowa była przyjmowana przez mnichów w okresie zimowym, aby rozgrzać ich ciała i oczyścić naczynia krwionośne. Nalewka czosnkowa jest stosowana od wieków, aby utrzymać mężczyzn w zdrowiu.

Podobne:

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane