Przepis na czekoladowe muffiny z lukrem

Przepis na czekoladowe muffiny z lukrem

Jeśli organizujesz przyjęcie w ten weekend, dlaczego nie zrobić gościom pysznych babeczek? Oto przepis na czekoladowe babeczki z lukrem, który z pewnością przypadnie im do gustu. Możesz dodać smaku do lukru używając naturalnego niesłodzonego kakao w proszku. Następnie użyj worka do dekoracji, aby stworzyć lukier. Pamiętaj, aby zostawić trochę miejsca między babeczkami a lukrem, aby ostygły przed polaniem ich lukrem.

Przepis na czekoladowe babeczki z lukrem

Jeśli planujesz zorganizować przyjęcie lub spotkanie, możesz zrobić czekoladowe babeczki lub muffinki z lukrem. Upewnij się, że używasz mini cupcake liners, dzięki czemu możesz podać niewielką ich ilość swoim gościom. Mini babeczki są również świetne jako prezenty. Przygotuj lukier, rozpuszczając masło, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. Kiedy babeczki są gotowe, dodaj lukier i udekoruj posypką. Jeśli uwielbiasz smak kawy, zobacz jak samodzielnie zrobić tort kawowy, który będziesz mogła podać swoim gościom!

Wtedy dodaj pozostałe mleko i ekstrakt waniliowy. Ubijaj masę aż będzie gładka i kremowa. Nie należy przesadzać z ilością składników. Użyj noża, aby wyrównać nadmiar. Dla lepszych rezultatów, użyj cyfrowej wagi kuchennej, aby dokładnie odmierzyć wszystkie składniki. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, dodawaj stopniowo cukier puder i dobrze wymieszaj. Przelej ciasto do przygotowanych foremek na muffinki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Ostudź przed przeniesieniem na talerz do serwowania.

Dodanie smaku do lukru

Dodanie smaku do lukru na czekoladowe babeczki jest łatwe, ale sekretem jest płynny smak. Przepis na krem maślany, którego używasz jest znacznie sztywniejszy niż zwykły krem maślany, więc dodanie płynnego tangu sprawi, że będzie on bardziej miękki. Aby lód był bardziej elastyczny, wbij 1/8 łyżeczki soli do masła przed jego wymieszaniem. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy i aromat tangowy i ubijaj do uzyskania puszystej masy. Możesz użyć lukru, aby zamrozić 15 babeczek lub 24 muffiny.

Przeczytaj:  Wybielanie zębów — czy warto się na nie zdecydować?

While tradycyjne przepisy lukru zazwyczaj wzywają do masła, cukru pudru i niewielkiej ilości mleka lub śmietany, możesz znaleźć niektóre, które zawierają żadnego lub mieszankę wszystkich trzech. Sprawdź konsystencję swojego lukru, aby określić, czy jest on dla Ciebie odpowiedni. Nie rób go zbyt cienkiego lub zbyt gęstego. Nie chcesz, aby był zbyt gloppy. Zamiast tego chcesz uzyskać gładką, rozsmarowującą się konsystencję.

Używanie naturalnego niesłodzonego kakao w proszku

Gdy robisz czekoladowe muffiny z lukrem, możesz chcieć spróbować zdrowej alternatywy dla tradycyjnego proszku do pieczenia. Możesz wybierać spośród dwóch odmian kakao w proszku: naturalnego i Dutched. Obie mają łagodny czekoladowy smak, podczas gdy naturalne kakao ma bardziej intensywny. Niektóre przepisy wzywają do ciemnych chipów czekoladowych lub posiekanej czekolady jako części lukru, co podkreśla bogaty smak czekolady. Alternatywnie, można również stopić czekoladę w mikrofalówce, aby stworzyć grubszy, luksusowy frosting.

Kakao Dutch-process zostało zneutralizowane kwasem, aby uczynić je bardziej stabilnym do pieczenia. Jego obecność nie jest konieczna do procesu rozczynu przepisu i jest dodawana tylko dla koloru i smaku. Możesz zastąpić kakao holenderskie naturalnym niesłodzonym kakao w proszku. Ten przepis daje wilgotne i puszyste czekoladowe muffiny z lukrem. Jeśli chcesz użyć kakao w proszku, upewnij się, że masz w swojej spiżarni sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia.Podobne:

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane